18 de desembre del 2011

Educació per a tots i totes

Llegint un llibre sobre reflexions y vivències en torn a l'educació (La emoción de educar) he descobert la CME i els seus objectius.
La Campaña Mundial por la Educación (CME) va sorgir com un moviment de la societat civil per donar seguiment als 6 objectius d’Educació per a Tots i Totes (EPT) acordats pels participants en el Fòrum Mundial sobre l’Educació, celebrat a Dakar, Senegal, l’abril del 2000.
La CME considera que l’educació és:
-Un valor en sí mateixa perquè és un dret de totes les persones, reconegut en la   Declaració Universal dels Drets Humans.
-Imprescindible per lluitar contra la pobresa i aconseguir un desenvolupament sostenible.
-Una responsabilitat fonamental dels Estats.
-Una meta que es pot assolir si els governs tenen voluntat política i mobilitzen els recursos necessaris.

L’educació és un dret fonamental, i és imprescindible per trencar el cercle de la pobresa. Actualment hi ha 69 milions de nens i nenes sense escolaritzar i 759 milions de persones adultes que no tenen competències bàsiques de lectura.
La Campanya Mundial per l’Educació (Global Campaign for Education) és una coalició internacional formada per ONG, sindicats de l’entorn educatiu, centres escolars i moviments socials de signe molt divers. Tots coincideixen a reclamar l’acompliment íntegre dels compromisos de la “Cimera de Dakar” (Senegal) de l’any 2000, on la comunitat internacional es va comprometre a garantir l’accés a una educació de qualitat per a tots i totes abans de l’any 2015. Ens anem apropant a aquest any, per aquest motiu cal seguir actuant.

“Las necesidades básicas de aprendizaje abarcan tanto las herramientas esenciales para el aprendizaje como los contenidos básicos del aprendizaje necesarios para que los seres humanos puedan sobrevivir, desarrollar plenamente sus capacidades, vivir y trabajar con dignidad, participar plenamente en el desarrollo, mejorar la calidad de vida, tomar decisiones fundamentadas y continuar aprendiendo.”
(Declaración Mundial sobre Educación para Todos,Artículo 1, párrafo 1).



Us passo el link del seu bloc!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada